Dark Mode On / Off

Buxus erg in trek tijdens kerstdagen

Buxus | Deze populaire en zeer sterke plant leent zich uitstekend voor kerst.

Kerstmis lijkt zich dan ook nauwelijks wat van de veelbesproken kredietcrisis aan te trekken. In veel huizen staat reeds een kerstboom. Een kunstboom, een Nordman, een spar of buxus. (www.mijnbuxus.nl)

Buxus, denkt u?
Ja! Deze populaire en zeer sterke plant leent zich uitstekend voor kerst. Daar waar een kerstboom van rond de 70 euro al bij het optuigen uit begint te vallen, kan een buxus 600 jaar oud worden. Vooral buxus kegels worden tijdens kerstmis vaak in lichtjes gehuld.  Het lijkt erop dat kerstvierend Nederland op zoek is naar een alternatief maar natuurlijk product voor de steeds duurder wordende kerstboom. De kegel concurrent is tegenwoordig via internet al vanaf vijf tientjes verkrijgbaar, inclusief thuisbezorgen. Dus geen eindeloze wachtrijen en naalden in de auto.

Ook kleine huishoudens kunnen zo de kerstsfeer in huis halen zonder ergens pontificaal een kerstboom te hoeven plaatsen. Bijkomend voordeel is dat de kegel na kerst ook nog bruikbaar is in de tuin, voor de deur in pot of op het balkon.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen