Campings van het Jaar 2020

Camping van het Jaar 2020 | Dit zijn de winnaars

Aan de vooravond van de Vakantiebeurs, zijn in evenementencomplex ‘DeFabrique’ in Utrecht de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Campings van het Jaar 2020. De ANWB heeft sinds de zomervakantie ruim 25.000 stemmen ontvangen voor deze publieksverkiezing waarbij de Nederlandse kampeerder de campings voor de volle 100 procent beoordeeld.

De verkiezing bestaat uit drie categorieën, t.w. fijnste gezinscamping, beste huuraccommodatie en mooiste charmecamping. De campings worden beoordeeld op negen aspecten waarbij niet de meeste stemmen tellen maar de hoogste score op een bepaald onderdeel.

Prijs-kwaliteitverhouding, zwemmogelijkheden en het sanitair speelden bij fijnste gezinscamping een belangrijke rol. De beste huuraccommodatie werd met name beoordeeld op prijs-kwaliteitverhouding, ligging van de huuraccommodatie, faciliteiten en hygiëne. Belangrijke aspecten voor de mooiste charmecamping werden eveneens de prijs-kwaliteitverhouding, alsook de sfeer, het sanitair en de rust cq natuurlijke omgeving beoordeeld.

Winnaars Fijnste gezinscamping 2020
Nederland: Camping de Kleine Wolf in Stegeren
Buitenland: Playa Montroig Camping Resort, Mont-roig in Spanje

Winnaars Beste huuraccommodatie 2020
Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen
Buitenland: Camp Kyllburg, Kyllburg in Duitsland

Winnaars Mooiste charmecamping 2020
Nederland: Camping de Helfterkamp in Vaassen
Buitenland: Hedesunda Camping, Hedesunda in Zweden

Aanbevolen artikelen