Dark Mode On / Off

Caravan en Camper van het Jaar 2019

Titels Caravan van het Jaar 2019 en Camper van het Jaar 2019 zijn door de ANWB toegewezen

Aan het begin van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in oktober 2018 zijn de prijzen uitgereikt voor de ANWB Caravan van het Jaar 2019 en de ANWB Camper van het Jaar 2019.

Caravan van het Jaar

De titel ANWB Caravan van het Jaar 2019 ging naar de Fendt Bianco Emotion 445 FH. De jury was lovend over de ruimtelijke indeling welke tot stand is gekomen doordat de fabrikant niet heeft gekozen voor de traditionele basisindeling. Een opklapbaar tweepersoonsbed is in plaats van de zithoek, voorin in de caravan geplaatst. Hieronder bevindt zich een ruime bergruimte die ook van buitenaf toegankelijk is. Boven het bed zijn geen kastjes geplaatst waardoor extra is ontstaan om ondermeer tv te kijken. Twee loungebanken, die ook als extra bed gebruikt kunnen worden, hebben een comfortabele zit. De caravan is voorzien van een groot raam waardoor er een mooi zicht naar buiten mogelijk is, ook vanaf het bed. Naast een zeer complete inrichting, met o.a. buitendouche en verstelbare tafel is de caravan voorzien van een iNET-box. Hiermee kan men de verwarming, de verlichting en evt. de airconditioning via een app bedienen.

Camper van het Jaar

De titel Camper van het Jaar 2019 ging naar de Hymer B-Klasse ModernComfort T 580. De camper, op Mercedes gebaseerde halfintegraal, is een opvallende verschijning. Het lichtgewicht chassis is al voorbereid om met deze camper elektrisch te kunnen rijden. Er is veel opslagruimte gerealiseerd door een dubbele vloer aan te brengen. Hierin kunnen de watertanks, accu’s, bagage en zonodig in de toekomst de batterijen en branstofcellen royaal worden opgeborgen. Ook is veel aandacht besteed aan de veiligheid tijdens het rijden. Standaard zijn een groot aantal voorzieningen aangebracht waaronder zijwindstabilisatie. Door gebruikmaking van diagonale zichtlijnen is het interieur ruimtelijk en slim ontworpen. Ook de vrije doorloop is een pluspunt. De camper heeft een laadvermogen van 600 kg.

Van zowel de Caravan als de Camper is een uitgebreid verslag te lezen in het ANWB kampeermagazine Kampeer en Caravan Kampioen van november 2018.

Bron: ANWB

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.