Dark Mode On / Off

Caravan of Camper ?

Camper of kampeerauto | Onderweg in je eigen huis

We staan er als Nederlanders om bekend dat we er altijd graag op uittrekken. Zodra het voorjaar weer in zicht is dan komen ook de vakantiebestemmingen weer ter sprake. De keus blijft dan altijd, wordt het een vliegreis of toch de caravan of camper? Zowel de camper als de caravan hebben het grote voordeel dat je je eigen bed kunt meenemen op vakantie. Ook kun je met een camper verschillende tochten gaan ondernemen van camping naar camping.

Met de camper of kampeerauto betekent veel onderweg zijn en de mogelijkheid hebben om veel bezienswaardigheden te bezichtigen. Met de caravan staan de meeste kampeerders enkele weken op een vaste plek op de camping. Wat comfort betreft doen ze tegenwoordig niet veel voor elkaar onder. Zowel de caravan als de camper zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien.

Een nieuwe kampeerwagen is een kostbare aangelegenheid. De prijzen beginnen veelal bij zo’n 40.000 euro. Om eerst eens te bekijken of dit inderdaad is wat je wilt, is het aan te raden om voor aanschaf, eerst eens op pad te gaan met een camper die je huurt. Zo kun je deze goed uitproberen qua inrichting, grootte en comfort. Ga naar een erkend bedrijf en leg alle belangrijke informatie schriftelijk vast.

Voor je met de gehuurde kampeerwagen op stap gaat controleer dan eerst zowel de binnen als de buitenkant op beschadigingen. Zorg voor een goede verzekering met geen of met een laag eigen risico. Ga eerst meerdere bedrijven langs en win veel informatie in. Op het internet zijn bv de websites www.travelhome.nl en www.nkc.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen