Dark Mode On / Off

Caravan van het jaar 2012

Hobby Premium: Caravan van het Jaar 2012

De winnaar van de titel “Caravan van het Jaar 2012” is de Hobby Premium. Deze jaarlijkse vakjuryprijs is een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. De jury was vooral te spreken over de verrassende combinatie van design en betaalbaarheid. De Hobby Premium is daarmee komend jaar hét visitekaartje van de caravanindustrie. De bekendmaking van de winnende caravan vond plaats op de eerste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober 2011 wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Niet eerder slaagde een fabrikant er zo goed in om een caravan te creëren, waarmee een ieder gezien wil worden, aldus de jury. Bovendien zet de Premium nieuwe maatstaven, als het om betaalbaarheid en techniek gaat. De prijs, 18.000 duizend euro, geldt als ‘betaalbaar’, zeker voor een caravan van dit kaliber. De bouwwijze, die Hobby speciaal voor de Premium ontwikkelde, heeft geresulteerd in een gestroomlijnd model. Andere opvallende eigenschappen zijn de energiezuinige verlichting en een zelfstellende reminrichting.

Elk jurylid nomineert drie kandidaten. De Hobby Premium vergaart bij deze editie de meeste punten, gevolgd door de Dethleffs Tourist.

De vakjury van de verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2012’ bestaat uit:
Frits Ronner, namens de Nederlandse Caravan Club
Niek Schenk, namens het Algemeen Dagblad
Paul Descamps, namens Vakantiekriebels
Willem Laros, freelance kampeerjournalist
Aad van der Poel, namens de Kampeer & Caravan Kampioen

In eerdere edities van deze verkiezing ging de titel naar:

  • 2011 Fendt Tendenza
  • 2010 Bürstner Averso Plus
  • 2009 Hobby La Vita/Bionda
  • 2008 Eifelland Deseo Lifestyle
  • 2007 LMC Innovan2006 Adria Action
  • 2005 Avento Grand Tourismo
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen