Dark Mode On / Off

Check eerst de km-stand via internet

Nationale Auto Pas | Voor aankoop van een occasion de kilometerstand controleren.

Nationale Auto Pas en VbV lanceren NAP Check voor consumenten

Stichting Nationale Auto Pas en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit introduceerden de online NAP Check. Met dit hulpmiddel kunnen consumenten op internet controleren of de kilometerstand van een gebruikte auto logisch verklaarbaar is en of een auto als vermist staat geregistreerd.

De NAP Check is een betaalde informatiedienst. Na het invoeren van het kenteken en de afgelezen tellerstand van een auto geeft een ‘verkeerslicht’ duidelijkheid over de tellerstand. Groen licht betekent dat de tellerstand logisch verklaarbaar is terwijl rood licht duidt op een onlogische tellerstand, veroorzaakt door terugdraaien of een trendbreuk. Knipperend oranje geeft aan dat onvoldoende gegevens bekend zijn om een oordeel te vellen. In deze situatie moet de consument zelf goed opletten of de aankoop verstandig is

De NAP Check is toegankelijk via www.autopas.nl, www.isgestolen.nl en in de loop van komende maanden ook op diverse internetsites, waaronder de bekende occasionsites. De adviesprijs per raadpleging is € 2,95 (€ 4,95 voor de uitgebreide variant met de vermissingsinformatie VbV-controle) en betalen kan door middel van iDeal. Wanneer onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om een oordeel te vormen (oranje knipperlicht) wordt geen geld in rekening gebracht.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen