Dark Mode On / Off

Chocola lekker, maar giftig voor de hond

chocolade slecht voor honden

Sommige soorten chocola erg giftig voor de hond.

Een stukje chocola, bijna iedereen vindt het lekker. Let er echter wel op dat de hond geen chocola te pakken krijgt. Voor honden is sommige soorten chocola erg giftig. In chocola komt de stof theobromine voor, welke verwant is aan cafeïne. De hond is hiervoor, in tegenstelling tot de mens, erg gevoelig. Met name de (pure) zwarte chocola bevat een vrij hoge concentratie theobromine. Een stuk pure chocola van 100 gram kan voor een hond van 10 kilo al dodelijk zijn.

Heeft de hond chocola gegeten, let er dan op of hij na ongeveer 2 a 3 uur last krijgt van hyperactiviteit, braken en diarree. Ook de ademhaling kan veel sneller worden.

Neem kontakt op met de dierenarts als je zeker weet dat de hond (pure) chocola heeft gegeten. Hij kan dan een braakmiddel toedienen. Is het al enkele uren geleden dat de hond chocola heeft gehad dan kan hij een symptomatische behandeling voorschrijven om te voorkomen dat de hond last krijgt van spier- en hartritmestoornissen en welke ervoor zorgt dat de hoeveelheid theobromine zo snel mogelijk uit het lichaam van de hond wordt afgedreven.

In witte chocola zit vrijwel geen theobromine maar in melkchocola komt het in kleinere hoeveelheden wel al voor. Het is dus beter voor honden-eigenaren om maar geen chocolade op de tafel te laten staan.

Bron: e-gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.