Dark Mode On / Off

Coeliakie symptomen onbekend

coeliakie

De auto-immuunziekte coeliakie is een nog te onbekende ziekte in ons land die toch in veel gevallen de oorzaak blijkt van een groot aantal klachten. Toch zijn er in ons land zo’n 160.000 mensen die te maken hebben met deze ziekte, alleen hiervan lopen 135.000 mensen rond met symptomen, terwijl de juiste diagnose nooit is gesteld.

Klachten die kunnen wijzen op coeliakie zijn diarree of verstopping, buikpijn, vermoeid zijn of ondermeer een ijzertekort hebben. Coeliakie kan op den duur veel schade aanbrengen in het lichaam en het is dan ook van het grootste belang om op tijd een diagnose vast te stellen. Is éénmaal de diagnose coeliakie vastgesteld dan kan men zich middels een glutenvrij dieet weer snel, een heel stuk beter gaan voelen.

Doe de zelftest op de website van de Maag Lever Darm Stichting of van de Nederlandse Coeliakievereniging.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.