Dark Mode On / Off

Coronavirus verspreidt zich snel

coronavirus verspreidt zich

Coronavirus nog niet in Nederland maar blijf alert

Een toenemend aantal Nederlanders begint zich toch wel een beetje zorgen te maken over het coronavirus. De vraag naar mondkapjes is groot en op Google blijkt dat er veelvuldig wordt gezocht op coronavirus en epidemie.

Het huidige coronavirus welke wel 2019-nCoV wordt genoemd, is niet eerder bij mensen vastgesteld.

Symptomen coronavirus

Het coronavirus kan vooral bij oudere mensen en mensen met chronische ziektes hard toeslaan. Zij zijn de meest kwetsbare groep. In het begin lijken de symptomen veel op griepverschijnselen hoesten , koorts en longklachten. Wanneer iemand besmet is geraakt gaat er ongeveer een week overheen voordat de ziekteverschijnselen zich openbaren.

Hoe kun je besmetting voorkomen?

Veelvuldig je handen wassen en papieren zakdoekjes gebruiken als je moet niezen. Dat zijn wel de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Het virus kun je oplopen door contact met patiënten. Afstand houden, minimaal 2 meter, wordt dan ook aangeraden. Het virus wordt overgebracht van dieren op mensen en van mensen op mensen.

Coronavirus nog niet in ons land

In ons land is het coronavirus nog niet vastgesteld maar waakzaamheid blijft geboden. Het virus is voor het eerst opgedoken in China maar dat wil niet zeggen dat je nu geen Chinees eten meer kunt nemen. Maaltijden die worden genuttigd bij de Chinese restaurants komen niet uit China en zou er al sprake zijn van een eventueel virus dan worden deze wel gedood door verhitting van het eten. Ook pakketjes vanuit China zijn geen probleem want een virus overleeft een dergelijke grote afstand niet buiten het lichaam.

Vliegen naar China

Wie moet of wil vliegen naar China doet er goed aan zich eerst te laten voorlichten en de website van het RIVM te raadplegen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.