Dark Mode On / Off

Geïrriteerde huid als gevolg van cosmetica

Cosmetica vaak oorzaak van een geïrriteerde huid

Jaarlijks melden zich bijna 20.000 mensen bij de huisarts met klachten over een geïrriteerde huid als gevolg van cosmetica gebruik. Niet alleen vrouwen melden zich maar ook steeds meer mannen.

Het is zelfs niet ongebruikelijk dat mensen bewusteloos raken na het gebruik van een kleurspoeling of haarverf, er is dan sprake van een extreme overgevoeligheid.

In de meeste gevallen bestaat de geïrriteerdheid echter uit jeuk en roodheid van de huid. Meestal rond de ogen (de huid is daar het gevoeligst). In o.a. oog-make-up, middelen tegen zonnebrand en scheerschuim zitten conserveringsmiddelen en geurstoffen die lang iedereen niet verdraagt.

Ook na het gebruik van parfum kan een allergische reactie van de huid optreden. In de meeste gevallen openbaart overgevoeligheid voor cosmetica, kleurspoeling en parfum zich al op jonge leeftijd.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.