Dark Mode On / Off

Creditcard betaling, pas op voor fraude

fraude met creditcard

Creditcard | Ga fraude bij het gebruik van de creditcard in het buitenland en voor online betalingen tegen

Creditcards die worden gestolen of door een bankautomaat worden ingeslikt, het overkomt dagelijks argeloze toeristen die plastic geld zo gemakkelijk  vinden op vakantie.

De creditkaart moet worden geblokkeerd en de vakantiedag is grotendeels verpest. Dan nog hopen dat, bij diefstal, de dief niet met de creditkaart is gaan shoppen.

Neem op vakantie dan ook de creditkaart niet mee voor alle betalingen, maar gebruik deze alleen om, bijvoorbeeld de hotelrekening te voldoen of uitzonderlijke aankopen te betalen.

Pin niet met de creditkaart, de kosten die hiervoor worden gerekend zijn namelijk erg hoog. Binnen Europa kan bij (bijna) iedere pinautomaat geld worden opgenomen met de gewone bankpas. Zorg dan ook voor voldoende contant geld in de portemonnee. Beperk het gebruik van de creditkaart bij betalingen van internetaankopen tot een minimum. Tegenwoordig kan de aankoop ook bijna altijd via Ideal worden betaald.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.