Dark Mode On / Off

Creditcard niet populair bij Nederlandse vrouw

vrouw maakt weinig gebruik van creditcard

Nederlandse vrouw maakt weinig gebruik van creditcard.

Uit onderzoek onder 2500 vrouwen uit 5 Europese landen blijkt dat de Nederlandse vrouw relatief weinig gebruik maakt van een creditcard. Slechts 2% gebruikt de creditcard minimaal een keer per week. Dat is veel minder dan andere Europese vrouwen.

In Polen trekt 52% minimaal een keer per week de creditcard. In Groot-Brittannië is dat 42%. Vrouwen maken het meeste gebruik van geld en bankpassen om te betalen.

De bankpas wordt door 94% van de Nederlandse vrouwen minimaal een keer per week tevoorschijn gehaald.

Vrouwen in Nederland gaan sowieso voorzichtig met geld om. Zij komt uit het onderzoek naar voren als de meest spaarzame. Van de ondervraagden zegt 71% maandelijks een vast bedrag van minimaal € 100 te sparen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen