Dark Mode On / Off

De 3 redenen om een traplift te kopen

traplift kopen

Een betrouwbare traplift maakt het mogelijk om veilig in je eigen huis te blijven wonen. Bijvoorbeeld als je minder energie hebt of wanneer een beperking het traplopen moeilijk maakt. Maar voordat je dit soort hulpmiddelen aanschaft, moet je voor je gevoel misschien eerst een drempel over. Het kan best zijn dat je twijfelt. Ook al kan een traplift van Koninklijke Otolift Trapliften het verschil maken tussen verhuizen of in je eigen huis blijven wonen. Daarom zetten wij de 3 redenen op een rij om waarom mensen een traplift kopen.

Moeite met traplopen

De meeste mensen kopen een traplift als traplopen niet meer gaat. Het kan zijn dat het traplopen pijn doet door bijvoorbeeld een aandoening aan het kniegewricht zoals artrose. Of misschien heb je gewoon niet genoeg energie om boven te komen door een ziekte zoals COPD of doordat je ouder wordt. Als je problemen hebt met het beklimmen van de trap, kan dat voor onveilige situaties zorgen. Met een veilige traplift, zoals een Otolift traplift, voorkom je valongelukken op de trap.

Uit voorzorg

Door een traplift uit voorzorg te kopen, is het mogelijk om zo lang mogelijk in eigen huis te blijven wonen. Dat is dan ook een grote wens van veel 55-plussers. Zo’n 76% wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om dat te realiseren, zijn er vaak zogenoemde ‘levensloopbestendige aanpassingen’ nodig. Deze aanpassingen houden een huis toegankelijk, ook als je ouder wordt. De traplift is één van de mogelijkheden. Maar ook een inloopdouche en het weghalen van drempels maken een woning levensloopbestendig. Toch overwegen slechts enkele 75-plussers een traplift te kopen uit voorzorg. De meeste mensen wachten te lang met de aankoop. Waardoor het traplopen een tijd onnodig onveilig is. Zij kopen de traplift niet omdat ze bijvoorbeeld denken dat het een sta-in-de-weg is of niet past bij het interieur.

Maar dat geldt niet voor het trapliftmodel de Otolift Modul-Air. Deze compacte traplift kan volledig worden opgeklapt en neemt op die manier minimale ruimte in beslag. Daarbij kan dit model op de smalle kant van de treden worden geplaatst. Zo kan je nog steeds makkelijk over de brede kant van de treden lopen. En wat betreft het uiterlijk, de rail en de stoel zijn slank vormgegeven zodat de lift een subtiele uitstraling heeft. Én jij kiest zelf de kleur van de stoelbekleding. Op die manier valt de traplift haast weg in jouw interieur.

Revalidatie

Een andere reden om een traplift te laten installeren, is omdat je revalideert van een operatie. Bijvoorbeeld als je een operatie hebt gehad aan je heup. In de maanden na de operatie kan traplopen dan erg pijnlijk zijn. Met een traplift ga je dan zonder pijn en veilig naar boven of beneden. Omdat de meeste revalidatieperioden enkele weken of maanden duren, is het bij Koninklijke Otolift Trapliften ook mogelijk om tijdelijk een traplift te huren.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen