Dark Mode On / Off

De allersterktste fiets is van carbon en erg gewild

Fiets gemaakt van carbon

Fiets gemaakt van carbon is erg gewild daar deze een minimum aan gewicht heeft.

Fietsen op een stalen frame dat komt vrijwel niet meer voor. De meest verkochte fietsen zijn gemaakt van aluminium dat daardoor ook het gewicht ten goede komt. Ook de fiets gemaakt van carbon is erg gewild daar deze een minimum aan gewicht heeft. Een carbon frame is wel veel stijver – onbuigzamer – dan een aluminium model en het is ook veel breukgevoeliger en gaat dan ook minder lang mee. Eén valpartij en je fiets kan al scheurtjes vertonen.

Carbon is opgebouwd uit laagjes en dus kunnen er scheurtjes optreden die niet altijd met het blote oog te zien zijn. Niet voor niets dat bepaalde merken slechts drie jaar garantie geven op een carbon frame, tegenover tien jaar op een aluminium model.

Onbreekbaar frame

Wil je echt op zoek naar een fiets die beslist niet kan breken dan is er nog een mountainbikeframe dat slechts 1,25 kilo weegt. Deze is beslist niet kapot te krijgen. De fabrikant is er zelfs met een pick-up overheen gereden om te bewijzen dat het een onbreekbare fiets is.

Deze fiets is volledig met de hand gemaakt en bestaat uit koolstofvezel en Kevlar. Doordat er 300 manuren aan is gewerkt worden er dit jaar slechts 200 van gemaakt en de prijs is dan ook niet mals. De onbreekbare fiets kan de jouwe worden voor bijna 5000 euro en is te bestellen bij www.delta7sports.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.