Dark Mode On / Off

De bedwants is terug

bedwants is terug

De bedwants wordt ook vaak mee teruggenomen vanuit de warme vakantielanden

Met name hoge temperaturen zorgen ervoor dat de bedwants ofwel de wandluis weer in opkomst is, hoewel deze zich ook buiten de zomermaanden om kan laten zien. Je zult het 5 tot 8 millimeter lange en bruin tot roodbruine beestje niet zo snel ontdekken maar als deze honger begint te krijgen gaat hij op zoek naar menselijk bloed. Gevolg is dat als je bent gebeten, er kleine rode en jeukende bultjes achterblijven.

De bedwants wordt ook vaak mee teruggenomen vanuit de warme vakantielanden. Hij verschanst zich onopvallend in de bagage en komt zo ook jouw woning binnen. Daar veel Nederlanders ook buiten de zomermaanden om een reis maken naar een warm land, kan de bedwants het gehele jaar door ons land binnen komen. Om te voorkomen dat ze zich ook in jouw woning verder vermenigvuldigen, kun je direct na terugkomst van vakantie de kleding zo warm mogelijk wassen. Zitten ze al in een kamer, zorg dan dat ze daar niet uitkomen.

Ga niet met kleding of dekens door het huis lopen om verspreiding te voorkomen. Waarschijnlijk is de beste oplossing een professioneel bedrijf (ongediertebestrijding) inschakelen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen