Dark Mode On / Off

De “echte” tijd is wintertijd

wintertijd

Vanaf zondag 31 oktober 2021 is het weer wintertijd

Als je al kunt spreken van een echte tijd dan is dat onze wintertijd. Tijdsindelingen zijn slechts door mensen onderling gemaakte afspraken.

De zomertijd is een uitvinding uit de Eerste Wereldoorlog. De Duitse regering bedacht dat het handig zou zijn om de klok voor te laten lopen om zo een uur extra zonlicht te hebben.

De bevolking zou daardoor energie sparen. Om precies dezelfde reden werd in Nederland, en ook een groot deel van West-Europa, in 1977 opnieuw de zomertijd ingevoerd.

De economie haperde en olie was schaars. Omdat mensen dat uur extra zonlicht wel prettig vonden, bleven we dit volhouden.

Elke laatste zondag van maart (27 maart 2022) gaat de klok een uur vooruit, elke laatste zondag van oktober gaat de klok dan weer een uur achteruit.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen