Dark Mode On / Off

De gemakken van nu voor de inrichting voor later.

Soms moeite met tillen of opstaan, last van de rug of pijn in de gewrichten?

Dit zijn doodgewone en herkenbare kwaaltjes die voorkomen bij het ouder worden. Ze zorgen ervoor dat bewegingen niet altijd even gemakkelijk meer gaan. Begin daarom simpelweg bij een juiste inrichting en meubilering van uw huis!

Wellicht ondervindt u op dit moment nog geen lichamelijke problemen. Het is op elke leeftijd realistisch om na te denken over de toekomst, dus ook in uw geval. Bedenk dat een hoger toilet, bed en/of kastindeling over een aantal jaren van groot voordeel kunnen zijn! Er bestaan tegenwoordig veel manieren om uw huis zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten. Hier bij kunt u denken aan een elektronisch verstelbaar bed, Domotica technologie waarmee u lampen en technische apparatuur op afstand kunt bedienen. Goed meubilair waarin uw rug goed tot rust kan komen, of een grotere aanpassing zoals een tweede slaap- of badkamer op de beneden verdieping.

Een andere aanrader op dit gebied is een kast op maat. Zo kunt u er voor zorgen dat alles precies naar uw wensen ingedeeld wordt. Wat dacht u van lades die op heup hoogte in de kast gemonteerd worden i.p.v. lades onderin een kast waar u moeilijk bij komt. Of een kledinglift die er voor zorgt dat u eenvoudig uw overhemden en andere kleding op uw gewenste hoogte uit kast kunt halen. Zo hoeft u niet op een stoeltje of krukje te gaan staan om bij u kleding te komen met alle gevaren van dien.

Wees realistisch en bereid u voor op de toekomst met alle mogelijke gemakken van nu. Wacht niet te lang met het aanbrengen van wat simpele gemakken in uw huis. Blessures en pijntjes worden op deze manier voorkomen en dat bezorgd u een hoop gemak en plezier in het dagelijks leven en in de toekomst!

Meer info: www.jouwmaatkast.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.