Een goed Kerstdiner vraagt om de juiste wijn
Om tijdens het Kerstdiner de juiste wijn te schenken is meer nodig dan het kiezen van een mooie fles wijn in de supermarkt.
Onderstaand wat tips in je speurtocht naar de juiste wijn bij het menu dat je gaat opdienen:
- De standaardregel witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees gaat niet altijd op
- Bij kip, varkensvlees of kalfsvlees past een witte wijn of een lichte rode
- Bij vlees, wild en gevogelte past een krachtige rode wijn
- Bij iedere gang hoort weer een andere wijn, te beginnen met een lichte witte wijn (de goedkopere) naarmate de avond vordert serveer je de duurdere en oudere rode wijn. Wit komt voor rood
- De vermelding AOC (appellation d’origine controlée) geeft aan dat deze wijn uit een specifieke streek komt en aan hoge kwaliteitseisen voldoet
- Kom je er niet uit, laat je dan adviseren door de slijter
- Voor meer informatie: www.bourgondie-toerisme.com