Dark Mode On / Off

De kortste weg naar sneeuw heet Willingen!

Willingen | Eén van de grootste skigebieden dichtbij huis.

Korte wegen, lange pistes….

Maar twee uur, dan zit u er midden in, in het winterwitte sneeuwplezier. Het skigebied Willingen is een van de grootste en sneeuwzekerste skigebieden in het Sauerland. Nonchalant wedelt u de piste af of laat u tijdens een uitgestrekte wandeling frisse lucht door uw longen stromen. Een ware weldaad is om na zo’n actieve dag heerlijk van de sauna of een massage te genieten. Welkom welbehagen!

Een van de grootste skigebieden in het Sauerland ligt maar een paar meter van uw hotel vandaan.  De langste afdaling in het skigebied biedt u meer dan 2 km skiplezier. U kunt de pistes van december t/m maart hoogstwaarschijnlijk met een goed onderhouden en vers geprepareerde sneeuwlaag bewonderen.  In de wereldcupplaats Willingen hoeft u er niet meer op te wachten, tot de sneeuw uit de hemel dwarrelt. Daalt de thermometer tot tenminste twee graad onder nul, dan toveren de sneeuwkanonnen vliegensvlug fijne sneeuw. De totale lengte, van de vijf met sneeuwkanonnen voorzien belangrijkste afdalingen, bedraagt zeven kilometer.  Daaromheen liggen nog vele andere afwisselende pistekilometers verspreid.

Het gehele wintersportaanbod is zeer modern en van uitstekende kwaliteit. U zweeft met de Ettelsberggondellift de bergtoppen tegemoet. De ruime gondels met grote panoramaramen minderen vaart bij de stations, zodat u hier makkelijk kunt in- en uitstappen. Ter plekke kunt u meteen de nieuwste skimodellen huren. In de grote hal van het dalstation vindt u een ruim opgezette skiverhuur en skischool.

Willingen behoort tot de Wintersport-Arena Sauerland, de belangrijkste skiregio’s ten noorden van de Alpen en is lid van het ticketverband.  Met de Wintersport-Arena-Card kunt u van 90 afdalingen in zes skigebieden gebruik maken, zo’n grote keuze vindt u nergens anders in het Duitse middelgebergte.

U verheugt zich na een actieve dag in de sneeuw op een ontspannende massage of een heerlijk bezoek aan de sauna? Dan bent u in Willingen precies aan het goede adres. Hotels en gezondheidsfaciliteiten zijn helemaal op de wensen van wellness- en gezondheidsgasten ingesteld. Ontspannen is het motto! Met baden, massages, goed verzorgde gastronomie en een weldadig bewegings- en beautyaanbod.

U wilt uw wintersportvakantie eens niet op ski’s of slee doorbrengen?  Ook dan heeft Willingen op toeristisch gebied genoeg te bieden. Probeert u het eens met een winterse wandeling of nordic winter walking.

Bron: www.willingen.de

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen