Dark Mode On / Off

De leukste fietsroute van de wereld in Amsterdam RAI

leukste fietsroute van de wereld

Fietsen Rond de Wereld – In Nederland

De leukste fietsroute van de wereld doet Moskou en Napels aan, doorkruist Canada, Amerika en Marokko en loopt onder andere langs de Tafelberg. Maar het mooiste is dat iedereen de route kan fietsen zonder Nederland te verlaten. Op de Fiets en Wandelbeurs 2012, in de Amsterdam RAI, gaf auteur en journalist Flip van Doorn lezingen over deze unieke route onder de noemer ‘Fietsen Rond de Wereld – In Nederland’.

Van Doorns routegids voerde fietsers langs de meest verrassende plekken in Nederland die buitenlandse plaatsnamen dragen. Ooit geweten dat Bombay in Groningen ligt en Siberië in Drenthe? Of dat Moskou en Petersburg letterlijk op een steenworp afstand van elkaar liggen in Friesland? Zelfs de Helligt op fietsafstand.

In zijn fietsgids staan ruim 1750 kilometers route beschreven. Al peddelend passeer je bijna tweehonderd plekken in Nederland die een buitenlandse connectie hebben. En dit is nog maar deel één. In de loop van dit jaar verschijnt de tweede gids, met een route die de zuidelijke helft van Nederland doorkruist. Begin- en eindpunt van beide routes is heel toepasselijk Hotel De Wereld in Wageningen.

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Nederland voor fietsers en wandelaars. Het lezingen- en workshopprogramma van dit evenement omvat maar liefst zestig sprekers. Daarnaast presenteren ruim 450 commerciële exposanten hun producten en arrangementen aan het publiek: van wandelgidsen tot de nieuwste trekkingbikes en van avontuurlijke reizen in China tot dagtochtjes in Limburg.

Aanbevolen artikelen