Dark Mode On / Off

De mooiste campings in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

Kamperen in Frankrijk

Ben je toe aan een heerlijke vakantie in het buitenland? Frankrijk is hét ultieme vakantieland en vooral de Provence is een prachtige omgeving voor een kampeervakantie. Kamperen doe je bijvoorbeeld aan de Côte d’Azur, de zonnige zuidkust van de Franse Rivièra. In deze regio zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde vakantie. Wat maakt het aantrekkelijk om hier een aantal weken te kamperen en welke campings in de Provence mag je beslist niet missen?

Wat maakt deze regio tot een aantrekkelijk vakantiebestemming?

De Provence is de ideale bestemming voor een zonvakantie. Deze Franse streek grenst aan de Middellandse Zee en heeft 2800 tot 3000 zonuren per jaar. Dit betekent dat hier ruim driehonderd dagen per jaar de zon volop schijnt. Vooral de Côte d’Azur, de zonnige zuidkust in het zuiden van de regio, is enorm populair. Toch heeft de Franse streek veel meer te bieden dan alleen maar de nodige zonuren. Het is een veelzijdige regio die beroemd is vanwege de gigantische lavendelvelden, de fantastische Franse rosé en natuurlijk ook de talloze middeleeuwse steden en dorpjes.

Wat is er te doen in de Provence?


Naast uren luieren in de zon en het drinken van een glas heerlijke Franse rosé, nodigt de Provence uit om allerlei uitstapjes te maken. Saint-Paul-de-Vence behoort tot de bekendste dorpen van de Provence en dit heeft alles te maken met de schitterende panorama’s. Veel beroemde kunstenaars hebben hier hun kunstwerken tot stand gebracht. Vertoef je graag aan het water? Dan mag een bezoek aan Marseille niet ontbreken. Vooral Vieux Port is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Houd je van een actief uitje? Gorges du Verdon wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd en is vooral bekend vanwege de imposante kloof en het indrukwekkende kalksteenlandschap.

Waarom je gaat kamperen in de Provence

Kamperen op een van de campings in de Provence helpt je om op te laden na een drukke periode op je werk. Toch hoeft er niet per se een expliciete reden zijn om je vakantie door te brengen in deze Franse regio. Dit schitterende stukje Frankrijk biedt voor iedereen wat wils en daarom loont het altijd om er je vakantie door te brengen. Dompel je onder in de lavendel, hét symbool van de streek. Vooral in de zomermaanden bloeit de lavendel er uitbundig. En als je toch vertoeft in de Côte d’Azur, maak dan vooral ook een uitstapje naar het vorstendom Monaco. Na Vaticaanstad is Monaco het kleinste land ter wereld en vooral beroemd vanwege de talloze luxueuze jachten.

De mooiste campings in de Provence bij Yelloh! Village

Wil je dolgraag kamperen in Frankrijk en breng je je vakantie bij voorkeur door in de Côte d’Azur? Ga vooral op zoek naar een camping waar jij je helemaal thuis voelt. Er zijn talloze campings in de Côte d’Azur waar jij je vakantie prima kan doorbrengen. Doe dit bijvoorbeeld op L’Etoile des Neiges, een vijfsterrencamping die vrijwel het hele jaar geopend is. Vier je je vakantie het liefst te midden van de natuur? Dit is mogelijk bij Yelloh! Village Douce Provence waar je kampeert aan de oever van de rivier. Kortom: boek een camping die aan je wensen voldoet en ga een fantastische kampeervakantie tegemoet in een schitterend stukje Frankrijk!

De campings van Yelloh! Village onderscheiden zich van andere campings doordat deze altijd te vinden zijn op de mooiste plekjes in Frankrijk. Zij bieden eersteklas accommodaties aan in de mooiste regio’s van Frankrijk. Daarnaast zijn op en in de omgeving van de campings talloze activiteiten voor zowel de kinderen als de volwassenen. Met het altijd aanwezige,  professionele Yelloh! Team zal iedereen veel plezier gaan beleven. De sanitaire en gezondheidsadviezen worden op iedere camping strikt nageleefd.

De campings van Yelloh! Village bevinden zich altijd middenin de natuur en gaan dan ook volledig op in het 100% groene landschap. De ligging en de infrastructuur is zodanig dat kampeerders graag ieder jaar weer terugkomen op een van de vele campings van Yelloh! Village.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.