Dark Mode On / Off

De Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam | Aangelegd tussen 1880 en 1920.

Rond Amsterdam, op ongeveer 15 kilometer van het centrum, ligt de historische militaire verdedigingslinie de ’Stelling van Amsterdam’, welke aangelegd is tussen 1880 en 1920. De linie was gebaseerd op het onder water zetten van grote stukken land, via een ingenieus systeem van sluizen en dammen. De verdedigingslinie had oorspronkelijk een lengte van 135 kilometer, deels uit reeds bestaande dijken en deels uit nieuw aangelegde dijken. Ook zijn er 42 forten op de linie gebouwd.

Tot 1963 is de linie officieel militair bezit gebleven. In 1996 is de hele stelling op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

De stelling leent zich uitstekend voor vele kilometers wandelplezier. Er zijn verschillende start- en eindpunten en ook de lengtes zijn individueel aanpasbaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.