Dark Mode On / Off

Deze factoren hebben invloed op de premie van je uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken

Heb je na lang overwegen de stap genomen om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan ben je vast benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op de hoogte van je premie. In dit artikel zetten we voor jou een aantal zaken op een rijtje die je kunt overwegen op het gebied van uitvaartverzekeringen en die het bedrag van je premie kunnen beïnvloeden.

Leeftijd

Je kunt in Nederland vanaf je achttiende levensjaar een uitvaartverzekering afsluiten. Dit is niet alleen verstandig omdat je zo voorkomt dat je nabestaanden met hoge uitvaartkosten komen te zitten, maar ook omdat je op die manier het bedrag kunt spreiden. Hoe eerder je een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de premie namelijk zal uitvallen.

Gezondheid

Bij het uitvaartverzekering afsluiten wordt er ook naar je gezondheid gekeken. Vaak zul je een vragenlijst moeten invullen over je welzijn. Zo kan er bijvoorbeeld achterhaald worden of er sprake is van een chronische of terminale ziekte. Deze factoren kunnen invloed hebben op de premie van je uitvaartverzekering. Bij meer risico zal er bijvoorbeeld meer premie gevraagd worden.

Soort verzekering

De hoogte van je premie kan ook worden beïnvloed door het soort verzekering dat je afsluit. Je kunt namelijk een bepaald bedrag verzekeren, zoals bij de Kapitaal- of Koopsomverzekering. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor het verzekeren in diensten, zoals bij de Naturaverzekering. Je betaalt dan gedurende je leven voor de diensten die komen kijken bij een uitvaart, zodat je nabestaanden de optimale begeleiding krijgen na je overlijden.

Specifieke wensen

Je kunt een uitvaart zo duur maken als je zelf wilt. Denk maar eens aan kosten voor het regelen van grafrechten, een grafsteen, rouwauto’s en de keuze die je maakt tussen begraven, cremeren of andere opties met betrekking tot lijkbezorging. Door deze wensen te laten vastleggen in je testament en bij je uitvaartverzekeraar zul je er zeker van zijn dat jouw uitvaart verloopt zoals jij in gedachten hebt.

Geen standaard

Het is lastig om een geschat of gemiddeld bedrag te noemen wanneer het gaat om de kosten van een uitvaart. Dit hangt namelijk helemaal af van de wensen van de overledene en bij welke uitvaartverzekeraar de verzekering is afgesloten. Juist daarom is het belangrijk om dit tijdig te laten vastleggen, zodat nabestaanden niet met onverwachte kosten komen te zitten.

Ben je benieuwd welke uitvaartverzekering voor jou de beste keuze zou zijn? Laat je dan informeren door een professional en bekijk samen de mogelijkheden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.