Dark Mode On / Off

Dieffenbachia, Woonplant van de Maand juli

Dieffenbachia steelt de show in huis of op kantoor.

Dieffenbachia, Woonplant van de Maand juli

Met z’n mooie getekende blad, kleurrijke karakter en luchtzuivering als hobby steelt deze plant de show in huis of op kantoor. Er bestaan maar liefst 30 soorten Dieffenbachia‘s, die oorspronkelijk uit tropisch Midden- en Zuid-Amerika komen.

Bont blad vol tekeningen

Dieffenbachia’s zijn er met kleine en grote bladeren. Als je de plant zou moeten beschrijven, dan noem je zeker z’n bladtekening. Want hoewel er Dieffenbachia’s zijn met effen groene bladeren, zie je de plant meestal met ingenieuze tekeningen op het blad in het geel, wit en groen. Daarmee heb je altijd een uniek exemplaar in huis.

Kantoorcoryfee

Met zijn prachtige bladeren wekt de Dieffenbachia niet alleen bewondering, de bladeren hebben ook een luchtzuiverende werking. Schone lucht levert de Dieffenbachia in jouw huis, maar ook op je werkplek. Neem dus eens een Dieffenbachia mee naar kantoor en maak er een heuse kantoorcoryfee van.

Vochtig, maar geen natte voeten

Omdat de Dieffenbachia uit Zuid- en Centraal-Amerika komt, waardeert de plant een vochtig leven; houd de potgrond dus vochtig en sproei regelmatig. Zet de plant daarnaast ook op een lichte plek, zonder direct zonlicht. Onder deze omstandigheden groeit de plant optimaal en maakt scheut na scheut. Let wel op bij het aanraken van de Dieffenbachia: het plantensap is namelijk giftig. Trek voor de zekerheid handschoenen aan als je de plant verpot en houd ‘m weg bij kinderen en huisdieren.

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.