Dark Mode On / Off

Doorlopende reisverzekering vaak voordeliger

reisverzekering vergoedt niet alles

Doorlopende reisverzekering niet te snel opzeggen. Telkens afsluiten van kortlopende reisverzekering is onvoordelig.

Er wordt bezuinigd en de verwachting is dat er ook minder vakanties worden geboekt. Het ligt dan ook voor de hand dat consumenten overwegen om de doorlopende reisverzekering op te zeggen. Of dit nu echt een goede bezuiniging is valt te betwijfelen want het het afsluiten van een kortlopende reisverzekering is over het algemeen duurder. Independer heeft berekend dat een gezin met twee kinderen die per jaar 17 dagen op reis gaan, met een doorlopende reisverzekering al voordeliger uit zijn.

Wie vaker dan één keer per jaar op vakantie blijft gaan is met een doorlopende reisverzekering voordeliger uit. Telkens wanneer een kortdurende reisverzekering wordt afgesloten betaalt men hierover ook poliskosten. Vaak wordt daarbij ook een annuleringsverzekering afgesloten. In dat geval is men nog duurder uit omdat dit een percentage van de reissom is. Bij een doorlopende reisverzekering betaalt men hiervoor een vast bedrag.

Bron: Independer

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen