Dark Mode On / Off

Dordrecht – Dagje negentiende eeuws Dordrecht

rust in dordrecht

Rondje Dordt | Beleef de negentiende eeuw in Dordrecht

Wil je de negentiende eeuw beleven in Dordrecht? Maak dan een stadswandeling in Dordrecht. Je dagje Dordrecht begint met koffie en een warme appelmarijn in de ambachtelijke banketbakkerij Van der Sterre.

De stadswandeling Rondje Dordt start bij de Visbrug, op ongeveer vijf minuten loopafstand van de konditorei. In het boekje ‘Rondje Dordt’ staan uiteraard een plattegrond en routebeschrijving, maar ook leuke anekdotes, achtergrondinformatie en (historisch) beeldmateriaal. Langs de route liggen de mooiste monumenten en karakteristieke plekjes zoals het Groothoofd, de Grote Kerk, het Arent Maartenszhof, de musea, Het Hof en de straatjes vol antiek en curiosa. Onderbreek de wandeling voor een bezoek aan museum Simon van Gijn. Via de Lange IJzerenbrug en het gezellige Vleeshouwersstraatje bereik je de Voorstraat. Wandel terug naar de Nieuwe Haven voor een vervolg van het Rondje Dordt.

Simon van Gijn

Het monumentale woonhuis van bankier en verzamelaar Simon van Gijn is te vinden aan de Nieuwe Haven 29/30. Zijn huis is nu een museum met originele stijlkamers, zoals een 18e eeuwse keuken, goudleerkamer en bibliotheek. De met prachtige meubels ingerichte vertrekken, de verzamelingen glas, zilver, scheepsmodellen, schilderijen en prenten en (op zolder) de grote collectie antiek speelgoed maken dit museum tot een gastvrij huis voor jong en oud. Het geheel ademt een negentiende-eeuwse sfeer.

Tijdens de wandeling kun je ook de presentatie in Het Hof bekijken over de gebeurtenissen die hier in 1572 plaatsvonden. Hier werd de basis gelegd voor een onafhankelijke Nederlandse staat. De toegang is gratis.

Meer info: VVV Dordrecht

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen