Dark Mode On / Off

Drukke tijd voor inbreker aangebroken

Inbrekers actief tijdens vakantie

De inbrekers zijn er weer klaar voor. De vakantietijd is aangebroken en dit betekent voor hen weer “werk aan de winkel”. Jammer dat ze bij zoveel vakantiegangers in gelegenheid worden gesteld om toch op betrekkelijk eenvoudige wijze, zich te verrijken met andermans spulletjes. Uit een door Interpolis gedaan onderzoek bleek dat de Nederlandse vakantieganger zijn woning vaak op een manier achterlaat, dat het voor een inbreker een koud kunstje is om zonder braakschade binnen te komen.

Ongeveer 25 procent gaat van huis, maar heeft niet gekeken of de ramen en deuren wel goed op slot zitten. Zo’n 65 procent maakt geen gebruik van een lichtschakelaar die ervoor zorgt dat op gezette tijden een lamp aangaat. Hoewel meer dan 40 procent zijn buren goed kent en een redelijk goede relatie met hen onderhoudt, laat men geen woonhuissleutel achter bij de buren.

Met name jongeren en mensen die in de stad wonen brengen hun buren niet op de hoogte, dat men een paar weken op vakantie is. Volgens Interpolis is het erg belangrijk dat iedereen de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en de woning goed controleert voor men vertrekt. Geef de buren een seintje en de inbreker geen kans.

Bron: AD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen