Dark Mode On / Off

Duitsland – Wittenberg

Wittenberg | Herinnering aan de DDR

Tussen Berlijn en Leipzig ligt Wittenberg. De stad waar jaarlijks vele toeristen komen om de kerk te bezichtigen waar hervormer Maarten Luther begraven ligt. Een groep mensen uit Wittenberg hebben een vereniging opgericht die de herinnering aan het leven in de DDR levend wil houden.

Meubels en gebruiksvoorwerpen uit die tijd worden tentoongesteld in het museum ‘Alltag DDR, Haus der Geschichte’ aan de Schlosstrasse 6. Men wordt rondgeleid door een complete woning met inrichting uit de jaren veertig tot tachtig.

Alles is authentiek, van stofzuiger tot wasmachine. Ook krijg je een indruk van de middelen en producten die men in die tijd voorhanden had. Opvallend is daarbij dat van zeep, bonen en alle andere levensbehoeften maar een smaak te krijgen was, wat toenmalig werd geproduceerd of geïmporteerd, meestal uit Rusland.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.