Dark Mode On / Off

Duurdere kerstboom kwalitatief het beste

duurdere kerstboom toch beter

Kerstboom kopen | Goedkoop blijkt vaak duurkoop

Kerstbomen werden in de maand december tegen stuntprijzen aangeboden. Niet eerder kon de consument zich voor een schappelijk prijsje een op het oog, mooi uitziende kerstboom aanschaffen. Bij de IKEA kon men voor 20 euro in het bezit komen van een kerstboom waarbij men dan ook nog een tegoedbon van 19 euro kreeg. Weliswaar te besteden bij de IKEA, maar dan had de boom ook maar 1 euro gekost. Intratuin volgde met kerstbomen voor 24,95 euro inclusief een tegoedbon van 20 euro voor het groene warenhuis. Voor 26,95 euro had men bij Albert Heyn een kerstboom met kluit, terwijl eenzelfde boom bij de kweker 40 euro moest kosten. Zonder kluit was een kerstboom bij de kweker te koop voor 50 euro.

RTL Editie NL heeft een onderzoek gedaan of de goedkope kerstbomen kwalitatief net zo lang mooi blijven als de duurdere bomen. De boswachter Marcel Kwant heeft samen met de kweker van kerstbomen Leo Veenbrink de bovenvermelde bomen, nu na de kerstdagen, aan en inspectie onderworpen.

Duurdere kerstboom houdt zich het mooist

De boom van 40 euro met kluit, die te koop was bij de kweker komt als beste uit de test. Hoewel ook deze boom wel was uitgedroogd en overleven weinig kans van slagen heeft, was deze kerstboom wel groener dan zijn soortgenoten en was ook de vorm van de boom mooier dan van de andere. De boom zonder kluit van 50 euro bij de kweker was niet zo mooi meer en was flink uitgedroogd. Gevolg hiervan: veel naalduitval. De boom van 26,95 euro van de Albert Heyn kan men volgens de jury het beste direct het huis uit doen. De kwaliteit van de boom is slecht, de boom wordt geel en de naalden vallen er bij bosjes af. Ook de boom van de Intratuin die uiteindelijk 4,95 euro heeft gekost, kan beter direcht het huis verlaten. De boom is uitgedroogd en wordt al flink kaal. Dan de goedkoopste van de vijf kerstbomen. De boom die 1 euro heeft gekost bij de Ikea. De jury constateert dat de boom erg droog is geworden en dat het goed te zien is dat dit een koopje was. De conclusie van de jury luidt dan ook dat goedkoop, duurkoop is. Wie iets meer uitgeeft aan een kerstboom heeft daar zeker meer plezier van.

Bron: RTL Nieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen