Dark Mode On / Off

East Midlands mekka van kunst en cultuur

East Midlands | Beste aanbod in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen

De East Midlands is ‘het grootste mekka voor kunst en cultuurliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen’. Dit zegt de Duitse KunstZeitung, een toonaangevend blad dat kritisch bericht over tentoonstellingen en evenementen overal in Europa.

Het predicaat is een belangrijke opsteker voor deze postindustriële regio. Met zijn geschiedenis in de mijnbouw en textiel, heeft de East Midlands zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Met behoud van de historische landelijkheid waar de tijd al eeuwen lijkt stil te staan, veranderde het gebied de afgelopen 5 jaar in een dynamische en creatieve regio. De bouw of ingrijpende renovatie van acht kunstcentra van wereldklasse, maakt de op drie na grootste regio in het Verenigd Koninkrijk nu ook een internationale bestemming.

Dankzij enorme investeringen kent elk van de zes graafschappen nu ‘state of the art’ centra met een fantastisch kunst- en cultuuraanbod. Meest recentelijk opende het Nottingham Contemporary, een van de grootste centra voor hedendaagse kunst in het VK. Voor het eerst sinds 1970 is hier een unieke tentoonstelling te zien van het vroege werk van David Hockney, de bekendste Engelse vertegenwoordiger van de popart. In de expositie van zijn werk tussen 1960 en 1968 ontbreekt het iconische schilderij A Bigger Splash uiteraard niet.

Naast de investering in gebouwen is ook veel geld gegaan naar theaters, galeries, festivals, evenementenorganisatoren en individuele artiesten. Al met al krijgen inwoners en bezoekers van de East Midlands meer dan ooit de gelegenheid te genieten van de top in kunst en cultuur. Het beste aanbod in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen. Op de website www.discovereastmidlands.nl vindt u een evenementenkalender, algemene toeristische informatie over de regio en het aanbod aan accommodaties, die online geboekt kunnen worden.

Goed bereikbaar
De East Midlands is makkelijk te bereiken met het vliegtuig.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.