Dark Mode On / Off

Echinacea kan verkoudheid voorkomen

Echinacea kan verkoudheid voorkomen

Het gebruik van het natuurlijke geneesmiddel echinacea kan het risico op het oplopen van een verkoudheid halveren, hebben Amerikaanse onderzoekers bekendgemaakt. Ook de duur van de verkoudheid wordt verminderd met 1 tot 4 dagen.

De resultaten van het onderzoek zijn echter wel in strijd met andere studies die geen verschil opmerkten. Experts geloven dat echinacea, een verzameling van negen Noord-Amerikaanse plantensoorten die al door de Sioux-indianen werden gebruikt, het immuunsysteem versterken. Hoe dat precies gebeurt is evenwel nog onduidelijk, aldus de auteurs.

De wetenschappers vergeleken de uitkomst van veertien afzonderlijke studies naar de effecten van echinacea. Zij waarschuwen dat er nog wel meer onderzoek nodig is naar de veiligheid van het natuurlijke geneesmiddel voor artsen het kunnen voorschrijven als een standaardmiddel om verkoudheid te voorkomen of te behandelen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen