Dark Mode On / Off

Een beetje spaargeld kan uitkomst bieden

beetje spaargeld kan helpen

Spaargeld | Welk bedrag zou je moeten sparen om een buffer op te bouwen?

Bereken zelf hoe hoog uw financiële buffer zou moeten zijn

Het kan zo maar gebeuren dat uw wasmachine het morgen begeeft. Of uw moet een dure reparatie voor uw auto betalen. En hoe oud is uw verwarmingsketel? Iedereen komt voor dergelijke uitgaven te staan, meestal op een moment dat het niet uitkomt. Het is daarom slim op op dergelijke kosten voorbereid te zijn. U heeft dan het geld om direct een reparatie te betalen of een nieuw exemplaar aan te schaffen. Het is dan niet nodig om een dure lening af te sluiten. Maar welk bedrag kunt u nu het beste reserveren voor dergelijke kostenposten? Dat kunt u nu berekenen met de nieuwe BufferBerekenaar van het Nibud.

Hoe gebruik ik de BufferBerekenaar?

De BufferBerekenaar is eenvoudig en snel in gebruik: binnen 5 minuten heeft u een concreet advies. Het is handig om de gegevens over uw (netto) inkomen (loonstrookje, toeslagen en dergelijke) bij de hand te houden. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens, ziet u 2 bedragen:

  • De minimumbuffer is het bedrag dat verstandig is om minimaal achter de hand te hebben. Dit bedrag is onafhankelijk van uw huishoudinkomen
  • De adviesbuffer is een hoger bedrag dan de minimumbuffer. Het advies houdt namelijk rekening met de gegevens die u over uw huishouden hebt ingevuld. Het is slim om de adviesbuffer achter de hand te houden, omdat deze aansluit op uw persoonlijke situatie, zoals de hoogte van het huishoudinkomen.

Tenslotte kunt u ook nog een Buffer op maat berekenen. U hoeft daarvoor alleen nog wat extra vragen te beantwoorden en u ziet het bedrag dat u zelf als reserve nodig zou vinden. Deze buffer kunt u vergelijken met het advies van het Nibud. Alle bedragen en richtlijnen uit de Bufferberekenaar zijn gebaseerd op onderzoek van het Nibud.

Met Spaarplan

Tsja, zult u misschien denken, dat is handig dat ik nu weet hoeveel spaargeld ik achter de hand zou moeten hebben, maar…. ik heb het niet! Daarom is in de BufferBerekenaar ook een Spaarplan opgenomen met adviezen en tips. U kunt het aantal maanden waarbinnen u uw buffer wilt bereiken invullen of het bedrag dat u maximaal per maand opzij kunt zetten.

Klik Hier om naar de Bufferberekenaar te gaan

Bron: Nibud

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen