Dark Mode On / Off

Een blijvend groene tuin met buxusbollen

Een blijvend groene tuin met buxusbollen

Buxusbollen, overal kom je ze tegen

In de tuin, in pot, op terras of balkon, niet voor niets dat je de buxusbollen overal tegenkomt. De buxusbol is voornamelijk zo populair omdat ze het vrijwel op elke plek goed doen en bijzonder weinig onderhoud vragen.

De beste planttijd is in maart. Daar is overigens niet veel meer voor nodig dan alleen een gat te graven. Wanneer je de buxus graag snel ziet groeien, voeg dan een beetje buxusgrond toe. Een buxus kun je heel goed zelf in elke vorm snoeien. De bekendste vorm is wel de bolvorm maar je kunt er al je inspiratie op loslaten. Omdat het op zich geen snelle groeier is kun je het af met eenmaal per jaar in model brengen. Hiervoor leent een accu buxusschaar zich uitstekend maar ook met een gewone snoeischaar zal het geen probleem zijn om de buxus in vorm te krijgen.

De buxus vraagt weinig onderhoud maar wil wel graag af en toe een beetje water. Een enkele keer plantenvoeding of speciale buxusvoeding zorgt ervoor dat de buxus mooi groen en gezond blijft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.