Dark Mode On / Off

Een dagje Amstelveen: waar moet je heen

Amstelveen: Kindvriendelijk en diervriendelijk

Aan alle activiteiten die hier te doen zijn, kun je zien dat Amstelveen een kindvriendelijke plaats is. Er zijn veel speelboerderijen waar kinderen op een leuke manier met dieren kunnen spelen. Bij geitenboerderij Ridammerhoeve lopen behalve geiten ook varkens, koeien, kippen en schapen rond. Die mogen geaaid en gevoerd worden. De Ridammerhoeve beschikt over een biologisch restaurant en winkel zodat je verse biologische producten mee naar huis kan nemen.

Andere kinderboerderijen zijn speelboerderij Elsenhove en Het Beloofde Varkensland. Bij de Elsenhove lopen behalve boerderijdieren zoals pony`s ook verschillende huisdieren rond. Elke dag om 16:00 kunnen kinderen de boer en boerin van Elsenhove meehelpen de dieren te voeren. Het boerenechtpaar organiseert ook een speurtocht waardoor je spelenderwijs allerlei dingen leert over dier en natuur.

Het Beloofde Varkensland is de plek in Nederland waar kinderen de bijzondere persoonlijkheid van varkens leren kennen. Deze intelligente dieren hebben te kampen met een lichtelijk imagoprobleem. Hier leer je wat voor dieren varkens echt zijn. Wist je dat varkens behalve slim ook heel empathisch zijn? Je kokt erachter tijdens de knuffelsessies die hier worden gegeven met de varkens. Behalve met varkens kun je bij Het Beloofde Varkensland ook met koeien knuffelen.

Klimmen en klauteren, vallen en opstaan in Amstelveen

Deze plaats heeft nog veel meer leuke dingen in huis voor kinderen. Voor de kleine doerakken met veel energie zijn er twee plekken waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het overdekte Fun Center Amstelveen heeft een springveld met meer dan 30 trampolines in huis. Hier zijn allerlei leuke elementen aan toegevoegd. Zoals al springend een slam dunk te scoren bij de basketbaltrampoline. Kinderen kunnen hier nog veel meer leuke dingen doen. Gamen op een groot scherm, poolen, lasergamen en zo vals mogelijk proberen te zingen met een potje karaoke.

De buitenlocatie van het Klimpark Fun Forest is er voor de jonge bikkels. Heb je altijd al willen weten hoe het is om een aap te zijn? Hier ga je dat ervaren. Je slingert je een weg door één van de tien parcoursen. De parcoursen variëren van makkelijk voor kinderen vanaf zeven jaar tot aan echte uitdaging zoals bungeejumpen! Alles gebeurt onder toezicht van ervaren instructeurs. Klimpark Fun Forest is ideaal voor kinderen met hoogtevrees. Met de makkelijke parcoursen leren kinderen stapsgewijs hun hoogtevrees te overwinnen. Hier krijg je allemaal trouwens wel honger van. Gelukkig is er ook op mooie buitenlocaties altijd een goed restaurant in Amstelveen te vinden.

Kunst en cultuur voor kinderen in Amstelveen

Wat opvalt aan deze mooie plaats, is dat er ook op het gebied van kunst en cultuur aandacht is voor de jonge doelgroep. Waar volwassenen terecht kunnen bij musea zoals het Cobra museum, is er voor kinderen het Amstelveens poppentheater en de Clara Maria Cheese and Clog Farm. Laatstgenoemde verdient een aparte vermelding omdat het zo uniek is in Nederland. Clara Maria is een ambachtelijke kaasboerderij en klompenmakerij. Dit familiebedrijf bestaat al ruim 170 jaar. Het bedrijf staat open voor bezoek waarbij je alles te weten komt over het maken van Hollandse kaas en klompen. Heb je trek gekregen van al die leuke dingen doen? Ga dan lekker
uit eten in Amstelveen! Veel plezier met het ontdekken van deze verborgen parel onder de rook van Amsterdam.

Aanbevolen artikelen