Dark Mode On / Off

Een fijne vakantie met minder geld

Ook met minder geld toch een mooie vakantie beleven | NIBUD geeft een aantal praktische tips

Ook mensen die dit jaar minder kunnen besteden aan hun vakantie, kunnen evengoed een fijne vakantie realiseren. Het NIBUD heeft voor deze groep mensen een aantal handige bespaartips op een rijtje gezet. Wie deze tips opvolgt, kan ook met minder geld, nog heel veel leuke dingen ondernemen.

Gratis uitjes
In de vakantieperiode worden overal in het land veel festivals en zomerse activiteiten georganiseerd. De meeste hiervan worden gepubliceerd in de huis-aan-huis bladen. Dat Nederland rijk is aan een mooie natuur- en natuurgebieden is bekend. Een dagje naar één van de vele natuurgebieden met bijvoorbeeld een eigengemaakte picknick, is een voordelig en geweldig uitje. Door zelf je eten en drinken mee te nemen, in plaats van een duur terrasje, scheelt al heel veel in de kosten. Wie de dag graag actief door wil brengen, kan een mooie fietstocht of wandelroute plannen. Overigens ligt in de bibliotheken een boek “Nederland voor nop” waarin nog heel veel tips staan voor een mooi en gratis dagje uit.

Vrijwilligerswerk
Organisaties zitten te springen om extra mankracht. Met name in de zomervakantie hebben ze vaak extra hulp nodig bij het organiseren van zomerkampen of kinderkampen. Ook ouderenorganisaties maken veel gebruik van vrijwilligers. Je helpt er een goed doel mee en je gaat een paar mooie dagen tegemoet.

Meenemen van huis
Ga niet naar het strand zonder van huis een goede zonnebrand, muggenmelk of andere artikelen mee te nemen. Wanneer je deze ter plekke nog moet aanschaffen, ben je zeker veel duurder uit.

Geld pinnen
Ga je op vakantie naar één van de eurolanden, dan hoef je vrijwel geen kontant geld mee te nemen. Het pinnen is in deze landen gratis. In de landen buiten Europa kost pinnen wel geld en is een bedrag aan kontant geld misschien voordeliger. In sommige gevallen kan ook de creditcard in ‘niet’ Europese landen voordelig zijn.

Regel een last-minute hotel
Wil je een hotelletje boeken? Doe dit dan kort voor de dag van aankomst. Vaak hebben hotels nog wel een kamer over die op het laatste moment voor een schappelijke prijs wordt aangeboden. Wacht niet totdat je al in het hotel bent gearriveerd maar kijk kort tevoren even op internet of informeer per telefoon het hotel.

Dure terrasjes
Pas op wanneer je een terrasje wilt pakken waar toch ook al heel veel andere toeristen zitten. Het kan zo maar zijn dat de rekening duurder uitvalt dan je verwacht. Kijk eerst even op de kaart of de bediening en de btw inclusief zijn bij de vermelde bedragen. Een eetgelegenheid of een straatje in een iets minder toeristische omgeving, is meestal veel voordeliger.

Bron: NIBUD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen