Dark Mode On / Off

Een paar nieuwe pedalen op de fiets

Monteren van een paar nieuwe pedalen op de fiets

Monteren van een paar nieuwe pedalen kun je heel goed zelf

Het vervangen van de pedalen op de fiets is nodig wanneer deze glad zijn of een reflector missen. Bij gladde pedalen loop je de kans sneller van het pedaal af te glijden met mogelijk een valpartij tot gevolg. Het vervangen van de pedalen kun je zelf. Het is van belang erop te letten dat de pedalen een linker- en een rechterschroefdraad hebben. Dit staat ook aangegeven op de as middels een L of een R. Er zit dus links- en rechts schroefdraad op.

De oude pedalen kunnen erg vast zitten en het beste kun je deze losdraaien met een lange sleutel. Niet iedereen heeft deze in huis. Het wil ook heel goed met een normale sleutel waar je een lang sterk buisje overheen doet. Zo kun je meer kracht zetten.
Voordat je de nieuwe pedalen gaat monteren smeer je even een beetje vet op de as van het pedaal. Wanneer je het pedaal er later nog eens af moet halen zal het dan ook gemakkelijker gaan. Misschien vreemd, maar het is juist dat je het pedaal linksom vastdraait. Je draait het pedaal met de traprichting mee, goed vast. De kosten van een fietsenmaker heb je nu weer uitgespaard.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen