Dark Mode On / Off

Een traplift maakt voor veel mensen het verschil

Een traplift maakt voor veel mensen het verschil

De verhuur en verkoop van trapliften is de afgelopen jaren in Nederland gestaag toegenomen. En terecht, want een traplift maakt in veel mensenlevens het verschil tussen langer of blijvend thuis kunnen blijven wonen, of moeten verhuizen naar een verzorgings- of bejaardentehuis. Trapliften hebben nog meer te bieden. Maar dan is het natuurlijk wel cruciaal dat de traplift die je aanschaft goed en betrouwbaar is!

Het belang van kwalitatief veilige trapliften

Een trap lift hoort altijd te werken en moet op een veilige manier doen waarvoor deze ontworpen is. Namelijk: mensen die slecht ter been zijn omhoog en omlaag vervoeren zonder dat zich ongelukken voordoen. Om de veiligheid van de lift te garanderen s deze voorzien van een veiligheidsgordel, een noodstopknop, een sterke rail waar de lift overheen loopt, een beveiligende klem en startblokkering. Of je nu een rechte trap hebt of een ronde, gevormde trap: voor elke trapsoort zijn nieuwe of gebruikte trapliften beschikbaar op maat, als je kiest voor een goede en betrouwbare leverancier. Als je een veilige lift in huis hebt, kun je als oudere of tijdens een revalidatie gewoon thuis blijven wonen en hoef je niet te verhuizen. Met name voor mensen die al lang in een bepaalde woonwijk wonen en gehecht zijn aan hun buurt en buurtgenoten, is een lift die aan trap is bevestigd een ideale uitkomst om thuis te kunnen blijven wonen.

Een lift voor aan de trap huren of kopen?

Een betrouwbare lift voor aan de trap kun je tegenwoordig zowel huren als kopen. Huren is het meest voordelig als je slechts tijdelijk, tot maximaal twee jaar, een lift nodig hebt in jouw woning. Vermoed je dat je echter langer dan twee jaar een lift in huis kunt gebruiken, dan is kopen voordeliger. Houd er rekening mee dat je in bepaalde gevallen een subsidie of tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen bij jouw gemeente. Het is slim om – voordat je tot huur of koop overgaat – hierover informatie in te winnen bij de plaatselijke overheid en/of via Google. Dit kan je namelijk duizenden euro’s besparen. Denk verder goed na over de aankoop of het huren van een tweedehands lift. Tweedehands liften zijn namelijk kwalitatief net zo goed als nieuw liften, maar wel honderden tot zelf duizenden euro’s voordeliger dan een nieuw exemplaar. En het geld dat je hiermee uitspaart kun je vast wel ergens anders aan besteden toch?

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen