Dark Mode On / Off

Een woning waar je comfortabel oud kunt worden 

een nieuwe woonkamer

Je woning en tuin inrichten met het oog op de toekomst

Heb je je bij de aanschaf van je huis afgevraagd of het op je oude dag ook nog comfort kan bieden? En wanneer je nieuw meubilair aanschaft, is dat dan een aankoop voor de kortere termijn of ben je van plan er jarenlang plezier van te hebben? En houd je er dan rekening mee dat je behoeften qua comfort veranderen naar mate je ouder wordt? Waarschijnlijk denken veel mensen niet zo ver vooruit op het moment dat ze zich vitaal voelen. Toch is het verstandig om hier bij stil te staan op het moment dat je een grote aankoop doet. Dat kan financiële én fysieke ongemakken voorkomen.

De slaapkamer

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar we brengen ongeveer een derde van ons leven door in bed! Probeer dus niet te besparen op een bed. Vooral bij rug-, schouder- en heupklachten is een goed bed essentieel. Door de grote keuze uit matrassen en bedbodems, kan het lastig zijn om te bepalen welke combinatie het best bij je past. Laat je daarom goed voorlichten.

De tuin

Een grote tuin met kronkelpaadjes, een strak gazon en veel vaste planten kan nog zo mooi zijn, als je ouder wordt kan het onderhouden van de tuin lastiger worden. Verstandig dus om hier rekening mee te houden! Dat betekent niet dat je je tuin volledig moet betegelen, maar kies voor planten die weinig verzorging eisen en tegels of vlonderplanken die niet glad worden bij regen. Een comfortabele tuinset maakt jouw buitenplaats helemaal af.

De woonkamer

Niets is fijner dan ’s avonds in je luie stoel te ploffen of neer te strijken op de bank. En die plofbank die je altijd zo fijn vond, kan opeens lastiger zijn om uit overeind te komen. Bij het kiezen van een nieuwe bank of fauteuil is het belangrijk om te letten op de zithoogte en goede ondersteuning in de rug. Gelukkig is er keuze in overvloed en dus voor ieder wat wils, passend bij elk interieur.

Het is heel persoonlijk wat jouw woonbehoeften worden naarmate de tijd verstrijkt. Neem de tijd om comfortabele meubels te zoeken en je huis in te richten zodat je er ook op je oude dag nog plezier van kunt hebben. Laat je bijvoorbeeld inspireren bij HomingXL.nl, waar alles te vinden is voor huis en tuin. Zo kun je met een gerust hart de toekomst tegemoet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.