Dark Mode On / Off

Eenzaamheid onder ouderen

Vier op de tien ouderen geeft te kennen zich min of meer eenzaam te voelen.

De GGD, regio Gelre-IJssel heeft aan wethouders en beleidsmakers van de gemeenten die onder dit gebied vallen, een onderzoek gepresenteerd over eenzaamheid onder ouderen. In het gebied waar ook Deventer onder valt geeft vier op de tien ouderen te kennen zich min of meer eenzaam te voelen. 35% is matig eenzaam, 4% ernstig en 2% voelt zich zeer ernstig eenzaam. In vergelijking met een eerder onderzoek in 1996 is de eenzaamheid iets toegenomen.

De grootste risicogroep bevindt zich bij de ouderen boven de 75 jaar. Ook alleenstaande ouderen, ouderen met psychische problemen en ouderen die niet meer goed ter been zijn, hebben meer last van gevoelens van eenzaamheid.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.