Dark Mode On / Off

Eindhoven airport vraagt vrijwillige bijdrage

Vanaf februari 2007 gaat de luchthaven Eindhoven Airport reizigers om een vrijwillige milieu bijdrage vragen. Dit is een maatregel die in de plaats moet komen voor de 24 euro ecotaks, die het nieuwe kabinet van plan is in te voeren. De vrijwillige bijdrage hangt af van de vliegbestemming. Er is geen verplichting maar voor bijvoorbeeld een ticket naar Londen wordt 5 euro voorgesteld. Voor een ticket naar Barcelona wordt ongeveer 10 euro op vrijwillige basis gevraagd.

Vrijwillige bijdrage

De topman van Eindhoven Airport is van mening dat alleen vrijwillige bijdragen in redelijkheid gevraagd kunnen worden zolang deze nog niet in alle EU-landen is ingevoerd. De luchthaven werkt nauw samen met Greenseat, deze biedt reizigers de mogelijkheid om schadelijke uitstoot van broeikasgassen van hun vliegreis te compenseren met bijdragen aan milieudoelen.

Wanneer je een vliegreis hebt met vertrek vanaf Schiphol dan betaal je nu al ongeveer 26 euro aan luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen