Dark Mode On / Off

Extra heffing tweede huis Frankrijk

Extra heffing tweede huis Frankrijk

Frankrijk wil extra heffing voor bezitters van tweede woning invoeren.

De president van frankrijk Nicholas Sarkozy heeft een wetsvoorstel ingediend om de bezitters van een tweede woning in Frankrijk een extra heffing te laten betalen. Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 wil men eigenaren van een tweede woning in Frankrijk tot iets meer dan 35 procent van de huuropbrengst van een tweede woning laten betalen. Nu is dat nog 20 procent. Ook wanneer de woning wordt verkocht gaat de winstbelasting omhoog tot 34,5 procent. De verwachting is dat het wetsvoorstel zal worden aangenomen.

In Frankrijk zijn enkele honderdduizenden Nederlanders samen met de Britten eigenaar van een tweede woning. Zij worden dan ook hard getroffen als de nieuwe maatregel daadwerkelijk wordt ingevoerd. Veel eigenaren maken zich op dit moment dan ook ernstig zorgen over de voorgenomen plannen.

Makelaars vrezen dat de markt voor een tweede woning in Frankrijk, door de nieuwe heffing zal instorten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen