Dark Mode On / Off

Fiets en e-bike van het Jaar 2015

Fiets van het Jaar 2015

De winnaars van ‘Fiets van het Jaar 2015’, ‘E-bike van het Jaar 2015’ en, voor het eerst, ‘Speed E-bike van het Jaar 2015’ verkiezingen zijn bekend! Een vakjury bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts van onder andere de ANWB en de Fietsersbond koos uit 13 fietsen, 18 e-bikes en 10 speed e-bikes. Benieuwd naar de winnaars?

In de categorie ‘Fiets van het Jaar’ behaalde de Batavus Zonar de eerste plek. De fiets is zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor recreatieve ritten. De jury beoordeelde zijn sportiviteit, gebruikersgemak en rijeigenschappen als zeer goed. Wat nog meer opvalt aan de fiets is zijn zeer lichte gewicht. Batavus biedt de fiets aan voor een prijs van €749, een goede prijs bij zo’n compleet uitgeruste fiets, meent de jury.

E-bike van het Jaar

In de categorie ‘E-bike van het Jaar’ kwam de Cannondale Contro-E Headshok als winnaar uit de bus. Deze E-bike is als één geheel ontworpen; van het frame tot de bagagedrager. De fiets is zeer geschikt voor stedelijke ritten, dit komt mede door de combinatie van grip in de bochten, comfort en wendbaarheid. De jury vindt dat de Cannondale Contro-E Headshok bijzonder compleet is en prachtige rij-eigenschappen bevat. Het uiterlijk van de fiets, niet geheel onbelangrijk, is sportief, met een aluminiumframe dat lijkt op het frame van een mountainbike. De Cannondale Contro-E Headshok wordt verkocht voor een adviesprijs van €3.399.

Speed E-bike van het Jaar

De eerste winnaar in de nieuwe categorie ‘Speed E-bike van het Jaar’ is de Sparta ION® E-speed geworden. Deze complete fiets heeft een krachtige ondersteuning waardoor er snelheden bereikt kunnen worden van 40 KM per uur. De jury keek bij deze Speed E-bike niet alleen ontwerp en innovatie, maar ook naar de rij-eigenschappen, techniek en de constructie. Het stabiele en stijve frame is opvallend, de ION technologie zorgt ervoor dat de E-bike gelijkmatig ondersteund wordt en dat het motorgeluid minimaal is. De Sparta ION® E-speed wordt verkocht voor een adviesprijs van €2.699.

Bron: Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen