Dark Mode On / Off

Fiets en e-bike van het jaar 2020

Fiets en e-bike van het jaar 2020

De winnaars van de verkiezing Fiets van het Jaar 2020 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing – hoogmis van de fietsindustrie – telde dit jaar een recordaantal inzendingen – 55 – waarvan het merendeel e-bikes. Volgens RAI Vereniging is dit een weerspiegeling van de fietsenmarkt, waar de e-bike elk jaar aan belang wint. De e-bike is een fietscategorie die een vaste stek veroverd heeft in het straatbeeld en over een ruim aanbod beschikt voor elke doelgroep. De technologie van e-bikes staat niet stil. Accu’s bijvoorbeeld verdwijnen steeds meer in het frame.

Winnaars 2020

Fiets van het jaar

Batavus Finez: € 899
Volgens de jury is dit dé ideale allrounder. Een kwalitatief goed afgewerkte fiets met robuust ontwerp die stabiel rijdt. Deze fiets staat garant voor comfort dankzij een stabiel frame ontwikkeld in samenwerking met T.U. Delft. De verlichting werkt met naafdynamo. Geen batterijen meer nodig dus. De standlichtfunctie garandeert zichtbaarheid en veiligheid. Zelfs wanneer je voor het stoplicht staat, blijft je fietslicht aan. Tassen klik je met één klik op de achterdrager via een MIK-systeem. Remmen gaat snel en veilig via hydraulische schijfremmen. Een comfortabel verende voorvork en zadelpen en een dichte kettingkast vervolledigen het plaatje van deze onderhoudsarme fiets.

E-bike van het jaar

Trek Allant+ 7: € 3.399
Deze e-bike voor de sportieve fietser werd door de jury geprezen om zijn ontwerp, krachtige motor, clean uitzicht zonder zichtbare kabels en rijplezier. Een terechte winnaar die veiligheid, design en comfort verenigt. De fiets heeft een krachtige Bosch-aandrijving, slimme details, kwalitatieve onderdelen en een comfortabel verende voorvork. Dit maakt van de Allant+ 7 de perfecte e-bike voor dagelijks gebruik door stadsfietsers en forenzen.

Het slanke aluminium frame heeft een lage instap. De Bosch Performance CX motor ondersteunt vlot tot 25 km/u dankzij een geïntegreerde batterij van 500 Wh. Optioneel is de Range Boost – een tweede 500 Wh Bosch accu – waardoor het batterijvermogen kan verhoogd worden tot 1 000 Wh voor dubbel zoveel rijbereik. Verder beschikt deze e-bike over een Purion controller, een Suntour geveerde voorvork met lockout, Shimano Acera 9-Speed versnellingen, hydraulische schijfremmen, geïntegreerde verlichting voor/achter, spatborden en bagagedrager.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen