Dark Mode On / Off

Fiets ook thuis op slot

Diefstal van elektrische fietsen (en fietsen)

Fietsers nemen steeds vaker extra veiligheidsmaatregelen om fietsdiefstal te voorkomen

Om maar niet de dupe te worden van een fietsdiefstal worden er door fietsers steeds meer extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dit blijkt uit een enquete van Fietsen123.nl welke men heeft uitgevoerd onder 8000 respondenten.

Naast het gebruikelijke fietsslot wordt ook steeds vaker een extra slot gebruikt en ook thuis wordt de fiets goed op slot gezet. Hoewel een fietsverzekering door meer dan de helft is afgesloten neemt men toch het zekere voor het onzekere.

E-bike

De e-bike groeit nog steeds in populariteit maar de snellere speed-e-bike wordt door meer dan 70 procent niet als een aanwinst gezien. De ontwikkeling van deze snellere e-bike wordt niet erg op prijs gesteld. Vanaf 2017 is de speed-e-bike overigens gelijk gesteld aan een brommer.

Onveilig gevoel

Niet iedereen voelt zich altijd happy tijdens het fietsen. Ongeveer 7 procent voelt zich weleens onveilig door het overige wegverkeer. Auto’s, vrachtverkeer en een slecht wegdek dragen bij aan dit onveilige gevoel. Toch voelen veel fietsers niet voor het gebruik van een helm. Ook irritaties in het verkeer komen veel voor. Met name storen we ons veel aan andere fietsers, vooral wanneer zij zonder licht fietsen. Ook ergeren fietsers zich veel aan wielrenners, brommers, scooters en auto’s.

Bron: Fietsen123.nl

Aanbevolen artikelen