Dark Mode On / Off

Fietsen en wandelen in Engbertsdijkvenen

fietsen door Natuurgebied de Engbertsdijkvenen

Prachtig fietsen of wandelen door het Natuurgebied de Engbertsdijkvenen

Vlakbij de Twentse gemeente Vriezenveen is het natuurgebied de Engbertsdijkvenen. Een nieuw fenomeen is kortgeleden in gebruik genomen. De gemeente heeft een informatiebord geplaatst, een zogenaamde TOP ofwel Toeristische Overstap Plaats. Het bord is te vinden bij het Veenmuseum aan de Paterswal aan de rand van het natuurgebied.

Door de plaatsing van een TOP is het daarmee het vertrekpunt van een wandel-en fietsnetwerk. Vanaf de Paterswal zijn twee fietsroutes te maken. Het nieuwe TOP wordt ook het vertrekpunt voor de snel groeiende sport nordic walking. Routes daarvoor zijn in ontwikkeling. Ook in de Twentse gemeenten Vroomshoop en Den Ham komen vertrekpunten voor nordic walkers.  Meer info: www.veenmuseum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.