Dark Mode On / Off

Fietsen, is gezonder dan je denkt

Fietsen is gezond

Half uurtje fietsen per dag helpt diabetes en hart- en vaatziekten te voorkomen.

Iedere dag een half uurtje stevig doorfietsen, is al voldoende om de vetverbranding goed op gang te houden. Dat stelt hoogleraar Voeding van de Vrije Universiteit Jaap Seidell. Fietsen is veel gezonder dan je misschien altijd hebt gedacht. Het helpt diabetes en hart- en vaatziekten te voorkomen en aan het eind van weer een drukke werkdag zorgt een rondje fietsen ervoor dat je lichaam zich weer helemaal kan ontspannen.

Omdat de gewrichten tijdens het fietsen minder zwaar worden belast dan bij bijvoorbeeld hardlopen, is de kans op blessures ook kleiner. Wil je dagelijks voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) fiets dan elke dag zo’n half uurtje met een snelheid van ongeveer 15 km per uur.

Bron: HealthyLives

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen