Dark Mode On / Off

Fietsonderhoud voor de winter invalt

Fietsonderhoud voor de winter invalt

Fietsonderhoud | Een goede onderhoudsbeurt voorkomt slijtage en beschadiging.

Het zal niet lang meer duren voor de echte winter invalt. Wil je evengoed zonder problemen, de fiets ook in de wintermaanden blijven gebruiken dan is het tijd voor wat extra onderhoud.

Fietsverlichting

Uiteraard is een goede verlichting van levensbelang. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar de weg op gaat. Fietsverlichting is ook in allerlei soorten te koop. Voor in de stad of op het platteland zijn er verschillende mogelijkheden. Gebruik je de fiets voor het overgrote deel in de stad, dan is een normale verlichting voldoende. Fiets je echter ook in het donker buitenaf, dan is een fietsverlichting aan te raden die een hogere opbrengst licht verspreidt. Andere weggebruikers zien je dan eerder en ook zelf heb je meer licht op de weg waardoor fietsen veiliger wordt.

Winterbanden

Ook voor op de fiets zijn speciale winterbanden te koop. Deze banden hebben een winterprofiel welke meer grip geven op de weg. Winterbanden op de fiets hebben echt behoorlijk wat voordelen.

Fietsonderhoud

Het is bekend dat de fiets het in de wintermaanden best zwaar heeft. Smeer en pekel zijn een aanslag op een mooie fiets. Je kunt vooraf de fiets goed schoonmaken en met een beschermmiddel behandelen. Een goed waxmiddel werkt uitstekend. Hierdoor krijgen vuil, regen en zout minder kans om de fiets te beschadigen. Alle bewegende delen moet je even bij langs lopen, ontvetten en opnieuw met een goed smeermiddel invetten. Spoel de fiets geregeld af met schoon water wanneer deze erg vervuild is.

Elektrische fietsen

De accu van een elektrische fiets niet bewaren in een ruimte waar het kan vriezen. Bewaar de accu op kamertemperatuur en zorg ervoor dat de accu niet leeg is voor je deze opbergt. De accu opladen kun je ook beter binnenshuis doen. Bij lage temperaturen neemt de capaciteit van de accu af. Bij de (online) fietsenwinkels zijn wandhouders te koop waar de accu in kan en tevens wordt opgeladen.

Met een klein beetje voorzorgsmaatregelen kun je zo veilig en lekker de winter door blijven fietsen.

  • Bronnen:
  • fietsenwinkel.nl
  • fietsen.123.nl
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen