Dark Mode On / Off

Fijn thuiswerken? 3 tips waarmee je dit doet

zoek de juiste bureaustoel

Thuiswerken heeft veel voordelen. Geen reistijd naar je werk. Ook geen files meer. Met je vertrouwde koffieapparaat geeft het de thuiswerker nog meer plezier. Daarnaast is de inrichting van je thuiswerkplek ook van invloed op hoe je werken kunt. Lees deze 3 tips hoe je thuiswerken met meer plezier kunt doen. Meer plezier zorgt ervoor dat je ook meer werk kunt verzetten op een dag. Daarbij is het vaak zo dat werkgevers de kosten mee willen dragen. Het heeft voor hen ook veel voordelen als je gezond en met plezier je taken kunt doen.

Koop een ergonomische bureaustoel

Als je thuis werkt, zit je een lange tijd achter elkaar. Zeker de laatste jaren hebben we minder tijd om te bewegen. De computer maakt het mogelijk dat we veel op afstand kunnen doen. We hoeven dus niet naar een klant toe te fietsen of te rijden. Via Google Meet of de telefoon gaat het allemaal een stuk sneller en eenvoudiger.

Ergonomische bureaustoelen bestellen voor je werkplek zorgt ervoor dat je gehele lichaam ondersteuning krijgt. Van je rug tot je nek. Zo voorkom je fysieke klachten als pijn en spanning. Deze bureaustoel is optimaal aan te passen. Zo laag of hoog als voor jouw lichaam prettig is. Met een perfecte ondersteuning van je ruggenwervel. Dit voorkomt dat je stoel te hoog of te laag is en je niet goed bij je bureau kunt.

Een zit – sta bureau aanschaffen

We zitten een groot gedeelte van de dag. Zeker thuis kan het aantrekkelijk zijn om de koffie op armlengte van je af te zetten. Het loopje naar het koffieapparaat verdwijnt zo. Om toch meer te bewegen is afwisseling belangrijk. Met een zit – sta bureau, kun je het zitten variëren met een staande houding.

Dit bureau is zo ontworpen dat je op de ideale hoogte met je laptop aan de slag kunt blijven gaan. Nooit te laag of te hoog dus. Daarbij kan het bij een videocall met een klant ook professioneel overkomen als je staat.

Twee beeldschermen op je bureau

Werken met twee beeldschermen is praktisch. Je kunt zo twee schermen tegelijk bekijken. Daarbij kun je op 1 scherm werken, terwijl de andere informatie weergeeft. Het geeft rust aan je hoofd. Focussen op 1 ding tegelijk. Daarbij ontlast het je nek. Je zit minder gespannen aan je bureau als je met twee beeldschermen werkt.

Samenvattend kun je ergonomische thuiswerkmeubels herkennen aan deze 3 kenmerken:

  • Je bureaustoel of bureau is verstelbaar. Zodat je deze perfect aan je lichaam kunt aanpassen. Verder kunnen onderdelen afzonderlijk van elkaar aangepast worden. Je kunt je rugleuning naar achteren of voren zetten. Terwijl je met een andere knop ervoor zorgt dat je lage rug de perfecte ondersteuning krijgt.
  • Ze voldoen aan de arbo eisen. Een houten kruk en een tienerbureau die nog op de zolder stond zullen daar niet onder vallen.
  • Na een dag werken ervaar je geen fysieke klachten of extreme vermoeidheid.

Ga voor kwaliteit met thuiswerken!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen