Dark Mode On / Off

Flinke wandeling vereist goede schoenen

meer loopplezier met goede schoenen

Goede schoenen | De basis voor meer loopplezier.

Om zonder pijnlijke voeten een wandeltocht te kunnen lopen zijn goede wandelschoenen van groot belang. Ze zijn de basis voor je loopplezier. Wanneer je gaat wandelen met verkeerde schoenen aan kan dit ook gewrichtspijnen opleveren.

Op www.wandel-geest.nl vind je wandelschoenen in alle soorten en prijzen maar ga er niet teveel op bezuinigen. Laat je in de schoenwinkel goed adviseren en neem vooral de tijd om de schoenen goed te passen. In het begin voelen schoenen altijd erg stijf aan, dat wil dus nog niet zeggen dat de maat niet goed is. Probeer er in de winkel een flink stukje mee te lopen en voel goed of de voet niet in de schoen gaat schuiven.

Denk eraan dat de voeten tijdens het wandelen dikker zullen worden, koop daarom wandelschoenen zeker niet te klein. Alle schoenen hanteren een verschillende maatvoering. Het ene paar 44 valt misschien wel groter of kleiner uit dan het andere paar 44. Ga niet klakkeloos op de maten af.

Wanneer je eenmaal tot een aankoop hebt beslist vergeet dan niet om ook een paar goede, liefst naadloze, sokken erbij te kopen. Sokken zijn erg belangrijk om knellingen en eventuele blaren te voorkomen. Loop de eerste paar keer niet al direct hele grote afstanden maar loop de schoenen rustig aan in.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen