Dark Mode On / Off

Foutieve overboeking

Foutieve overboeking

Geld overmaken | Controleer het rekeningnummer goed op juistheid.

Wie geld overmaakt naar een ander rekeningnummer dient er zelf goed op te letten dat het juiste nummer wordt ingetypt. Blijkt achteraf dat het bedrag, door een foutief ingetypt nummer, op een verkeerd rekeningnummer is terecht gekomen, dan is het afwachten of je het geld nog terug zal krijgen. Daar je in dit geval zelf de fout hebt begaan, is de bank niet verantwoordelijk voor de overboeking.

Je kunt wel een verzoek indienen bij jouw bank of zij kontakt willen opnemen met de bank van de ontvanger. Deze zullen dan bij hun rekeninghouder vragen of het geld teruggestort kan worden. Meestal lukt dit wel.

Wil de ontvanger hier echter niet aan meewerken dan ben je genoodzaakt om zelf juridische maatregelen te treffen. Ligt de fout van een overboeking bij jouw eigen bank dan is er geen probleem en zal het geld worden teruggestort.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.